10 ting jeg liker ved England (Malin Bjelland)
Hjem Add Om meg Kontakt

9

10 ting jeg liker ved England

Nå som jeg har vær i England en stund tenkte jeg å lage 10 ting jeg liker ved dette landet. (Ingen spesifikk rekkefølge over listen nedenfor..)

1. Høflighet
Det som kanskje imponerer meg mest, er hvor høflige alle er her. Når jeg nevner dette til Engelske mennesker ler de bare av meg å forstår ikke hva jeg mener. Men de holder alltid døren åpen for neste person, de sier please og thank you i overkant mye og det beste er når fremmede folk spør om dagen din og hvordan du har det. De bruker som regel også "you alright" isteden for å si hei. 

2. Britisk
ELSKER den britiske aksenten, synes den er så fin å høre på, så får håpe jeg tar opp noe av det å snakker hvertfall med litt britisk innflytelse når jeg kommer hjem. 3. Parkene
Her i England er det fullt av parker overalt. Noe som er perfekt til å ha piknik i (..bestille pizza å spise i parken), jogge rundt, gå tur med hunder, ta bilder i og av og de er utrolig koselige å bare gå igjennom. 

4. Butikkene
Som dere sannsynligvis allerede vet så har England alle de gode butikkene, og det beste er at det også er billigere her enn hjemme. De har også veldig, veldig, store og billige matbutikker. Og yndlings chipsen min alt & vinegar er å finne overalt!! 

5. Maten
Først og fremst shoutout til værtsfaren min som lager de beste middager! Hver søndag i England er det normalt å bli servert en ekstra god middag med kjøtt og masse godt tilbehør og etterpå får vi alltid dessert. I butikkene er det også mye god mat å finne, alle hyllene er stappet med alt mulig forskjellig med alle forskjellige slags varianter av all mat, går meg alltid vill i matbutikken, haha. Så har vi jo også alle de gode resturantene! Alt fra dominos med verdens beste pizza, til fish and chips take away, til Nandos, til alle de finere resturantene. Å så har vi jo den kjente "afternoon tea", det er et måltid midt på dagen som gjerne spises i en spesiell anledning hvor en får te å masse masse kake å kjeks. De har faktisk alt her i England! 
6. Arkitekturen
Følte meg veldig voksen som skrev dette punktet. Men må si alle husene og generelt alle nabolag er veldig fint bygget opp. Husene er som regel laget i mur og stein og er smale og høye, tettpakket sammen i små nabolag. Synes det er så fint og koselig å se på. 

7. Været
Vell nå er det vell bare vi som har vært utrolig heldige siden vi kom hit. Men vi har hatt utrolig fint vær og varme dager, det er først nå jeg føler det begynner å bli litt kaldere å gå mot høst. Men enda trenger jeg ikke mer enn en hettegenser til jakke når jeg går ut på dagene. Men på kveldene blir det fort veldig kaldt og mørkt, men jeg synes egentlig det bare er litt koselig jeg. Det eneste som er helt sykt er hvordan været kan skifte her, det er enda værre enn i Norge. Det har ikke vært så altfor gale til nå siden vi har hatt en heteperiode, men det er også greit når det regner for da vet vi at sola er like rundt hjørne.. Jeg tror også de har ekstra markerte årstider her i England, noe som er ganske kult.

8. Byene
Jeg liker forskjellen på alle byene de har her i England. Alt fra store London til lille Taunton. Det er også veldig lett å komme seg rundt forbi med tog å buss. Om jeg vil på shopping kan jeg for eksempel lett ta toget til Bristol, og om jeg vil se strendene kan jeg enkelt komme meg dit osv. Synes det er veldig fint hvordan det er så lett å komme seg rundt, og hvordan man kan få sett så mye forskjellig i byer som ligger relativt nærme. Alle byene har så mye forskjellig å by på. 

9. Tea and biscuit
Elsker kjærligheten alle briter har til te og kjeks. Dette er noe alle engelskmenn propper i seg daglig og vi kan ha lengre diskusjoner på hvordan teen skal bli tilberedt. Er også en fin unnskyldning til å være sosial å sitte å drikke te å spise kjeks sammen. 

10. Solnedgangene
Får vell avslutte med å si at solnedgangene er helt fantastiske her. Hver kveld blir himmelen dekket i de nydeligste farger. Har aldri stått opp tidlig nokk til soloppgang, men gjør regning med at de er ganske fine de ganske fine de også!

Dette er de 10 tingene som gjør meg så glad i dette landet, det er nokk andre ting jeg også kunnet ramset opp, men dette er nokk hovedpunktene og de jeg kom på for denne gang. - Om du ikke har burde du definitivt ta deg en tur til England!.

- Malin

 

 

 

 

 

 

  • 16.10.2015 kl.22:05
  For et fint innlegg og kjempefine bilder av deg!
  16.10.2015 kl.22:31
  Ønsker vakre deg en god fredag.<3
  16.10.2015 kl.22:52
  Ååh er så enig!
  17.10.2015 kl.12:41
  Bianca Skjærvø: Tusen takk!:D
  17.10.2015 kl.12:42
  lisarorvik: Åå tusen takk, iligemåde!<3
  Hege
  17.10.2015 kl.17:37
  Ser ut som om du har det fantastisk! Savne deg masse, gleeeedeee meg te du komme hjem te jul<3 Blir så bra! (må skypa snart!?!?) Send meg merr snaps
  17.10.2015 kl.20:49
  Jeg har veldig lyst til å reise dit, nærmeste jeg har kommet er flyplassen Heathrow !
  18.10.2015 kl.10:59
  Høres helt herlig ut!
  19.10.2015 kl.21:25
  Såå elsk bilder, og veldig flott innlegg! For meg som ikke har vært der før er det fint å lese litt om hva som er bra der :D  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Malin Bjelland

  Hei! Mitt navn er Malin, og jeg er en 17 år gammel jente fra Stavanger. I år skal jeg bo i England som utvekslingsstudent. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min reise og mine opplevelser

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde