Mye å ordne før man reiser (Malin Bjelland)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Mye å ordne før man reiser

Det er mange ting man må gjøre før man skal flytte hjemmefra. Først av alt må man ha ordnet med forsikring og helsekort. Jeg har også tenkt å ta lappen når jeg er i England, ettersom man kun trenger å ha fylt 17 år for å ta det. Så jeg har også sendt mail til eventuell kjørelærer for å få satt opp timer. Også har vi selvfølgelig også arbeid med stipend og lignende man må ordne for å få støtte for å studere borteboende.

Jeg reiser jo ikke akkurat via en organisasjon når jeg nå reiser, men gjennom en skole. Som nevnt tidligere drar vi sammen en hel klasse, pluss noen elever fra formgiving. Dette er noe som pågår hvert år, og de har dermed mange værtsfamilier som også stiller opp hvert år for nye elever. Jeg vet for eksempel at min værtsfamilie har hatt elever flere ganger før. De prøver selvfølgelig å finne best mulig matcher med familie og elver for alle som reiser. Vi har både skrevet brev og spilt inn video der vi snakker om oss selv, for å få fremstilt oss til familien på en best mulig måte. Etter jeg har snakket med folk i klassen, virker det også som de har lykkes med dette på en god måte. Ellers bruker jeg dagene på å male huset for å tjene litt ekstra penger før jeg skal reise, og tilbringer dagene så mye jeg kan med venner før jeg må reise fra dem. Kjenner det kommer til å bli tungt.., men gleder meg selvfølgelig også veldig mye til å reise. 

- Malin


 • Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Malin Bjelland

  Hei! Mitt navn er Malin, og jeg er en 17 år gammel jente fra Stavanger. I år skal jeg bo i England som utvekslingsstudent. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om min reise og mine opplevelser

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde